Baby on the way! Wat heb je niet nodig?

SchoentjesDe sales- en marketingafdeling van babywinkels en drogisterijen houden van zwangere vrouwen! Zodra je zwanger bent zul je merken dat de ene na de andere aanbieding je om de oren vliegt en er op elke baby uitzetlijst verschillende dingen staan. Uit ervaring kan ik je vertellen dat ik ben gezwicht voor zo ongeveer elke aanbieding of “must have”en dus ontzettend veel heb gekocht om maar het zekere voor het onzekere te nemen. Je wilt uiteraard het allerbeste voor je baby. Uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat er heel wat dingen zijn die je absoluut nooit gaat gebruiken! Meningen verschillen uiteraard, maar dit is mijn top 5 van babyproducten die je niet nodig hebt:

  1. Neuspeertje

Ik heb lange tijd niet eens geweten wat het was… Toen ik erachter kwam, heb ik het gekocht en nooit gebruikt. Een neuspeertje wordt gebruikt om het verstopte neusje van je baby te “ontstoppen” en zuigt als het ware het snot uit het neusje. Naast dat het mij een eng idee leek, was het ook een onhandig ding om te zien. Zit dus nog steeds in de verpakking! Bij een vestopte neus gebruik ik liever Luuf (ideaal!), neusspray (zoutoplossing voor hele kleintjes) of de ouderwets doormidden gesneden ui naast het bedje (werkt het allerbeste).

  1. Flessenwarmer

Een flessenwarmer klinkt als muziek in de oren wanneer je snel afgekolfde moedermelk of flesvoeding wilt opwarmen. Alleen zo snel als het lijkt gaat het vaak niet. Je bent vaak een stuk sneller als je de fles een paar seconden in een mok heet of kokend water onder dompelt. Daarna even de temperatuur met behulp van je pols controleren en je bent klaar.

  1. Luieremmer

Een echte klassieke luieremmer is handig voor op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of consultatiebureau. Daar heb je zo ook vast wel zien staan, maar voor thuis is het eigenlijk een kleine moeite om de vieze luier direct in de prullenbak te deponeren. Daarnaast is het ook nog vaak een te dure emmer en de inhoud gaat behoorlijk stinken! Mocht je voor een luieremmer kiezen, koop dan een gewone afsluitbare emmer. Net zo makkelijk en een stuk goedkoper!

  1. Schoentjes

Ik was (en ben) groot fan van die schattige kleine sneakertjes voor baby’s. Nadeel: kleine baby’s lopen nog niet, dus je doet ze alleen aan voor de sier. En waarom zou je ongemakkelijke schoentjes aandoen als je kindje er toch niet op loopt? Die vraag zette mij toch wel aan het denken… Conclusie: de schoentjes bleven voor de sier op de commodeplank staan. Warme sokjes in de winter en blote voetjes in de zomer zijn toch het fijnst!

  1. Onhandige draagzak

Ik ben een echte draagmoeder en heb mijn dochter dan ook maanden dag in dag uit gedragen in een draagdoek en ergonomische draagzak. Echter had ik voor ze geboren werd een peperdure draagzak aangeschaft, die met 3 keer snoeren en 10 keer klikken eindelijk op z’n plek zat. Daarnaast hingen de beentjes pal naar beneden, terwijl je baby juist in de kikkerhoudig gedragen moet worden (dit is de meest natuurlijke houding die beter is voor de ontwikkeling van de heupjes). Mijn advies is om een draagdoek of draagzak na de geboorte van je baby aan te schaffen en je hierin goed te laten adviseren door een draagconsulent. Ik was zelf niet goed in knopen, maar het is voor mij nu een fluitje van een cent! Ook heb ik een hele fijne ergonomische draagzak die met 1 knoop is vast te maken. Een aanrader!

Ben ik iets vergeten? Ik hoor graag of jullie nog meer ideeen hebben.

2 thoughts on “Baby on the way! Wat heb je niet nodig?

  1. Danielle, ik zou heel graag willen weten welke draagzak jij zo fijn vond om te gebruiken? Er is zoveel keus in de winkels (ook hier in de UK), maar aanbevelingen van een echte draagmama zijn het meest waardevol! Thanks, Jessica

    1. Hi Jessica, dank je voor je reactie! Ik heb zelf de ByKay Essential draagdoek. Deze is heel elastisch en makkelijk te knopen. Je kindje kun je hiermee op je buik dragen tot 10 kilo. Het fijne aan deze doek vond ik het gemak in knopen (goed voor beginners) en de elasticiteit van de stof. Ook kun je ‘m zonder problemen in de wasmachine doen! Daarnaast heb ik ook nog de Bondolino Poplin ergonomische draagzak. Iets duurder, maar echt ideaal! Je kan hiermee niet de fout in gaan. Met 1 knoop zet je je kindje vast. Zeker als je knopen lastig vindt is deze makkelijk in gebruik. Je kindje past in deze draagzak tot ongeveer 2,5 jaar. Beiden zijn geschikt om te gebruiken vanaf de geboorte. Hoop dat je iets aan deze tips hebt! Succes en groetjes, Danielle

Comments are closed.