Mama van de Maand

Inesca Bendt (29) is onze mama van de maand! Inesca is al 10 jaar samen met Adri-Jan (30) en happy moeder van Elivah (net 3). Ze wonen nu nog met z’n 3-en in Ridderkerk, maar begin volgend jaar komt er een kleintje bij. Inesca is namelijk zwanger van hun 2e kindje. Genoeg reden voor Mama’s & More om Inesca een paar vragen te stellen.

Mama van de Maand (juli)

Deze maand ben jij “mama van de maand” en je bent ook nog eens opnieuw zwanger! Gefeliciteerd! Hoe is het om weer zwanger te zijn?

Super leuk dat jullie  mij hebben gekozen voor “mama van de maand”. Ik ben nu 28 weken zwanger en we krijgen een zoontje. In het begin moest ik nog erg wennen aan het opnieuw zwanger zijn, maar nu ik de baby dagelijks voel en de reactie van mijn dochter zie, maakt dat ik er steeds meer naar uitkijk. Gelukkig is de misselijkheid en het spugen weg, alleen de vermoeidheid blijft. Je bent natuurlijk veel drukker met een springerige en energieke peuter van 3 jaar. Mijn buik is nu goed zichtbaar, je kan er niet meer omheen. Het gaat nu veel sneller dan bij de eerste, toen was mijn buik minder groot bij dit termijn.

Wat vindt je dochtertje Elivah ervan dat ze er een broertje of zusje bij krijgt en hoe bereid je haar erop voor?

Wat ik het leukste vind aan mijn zwangerschap is de reactie en beleving van mijn dochter. Ze is nu al een trotse grote zus, zo noemt ze zichzelf ook. Overal waar we komen vertelt ze dat ze grote zus is en dat ik een baby in mijn buik heb. Ze is heel zorgzaam en vraagt dagelijks hoe het met haar broertje gaat, ze kroelt graag met mijn blote buik en praat tegen haar broertje.

Tijdens onze vakantie naar Spanje hebben wij haar verteld dat ze een grote zus wordt, ik had vooraf boeken gekocht rondom dit thema. En er zijn ook veel zwangere in onze omgeving, dus ze wist al wel wat het inhoudt. Haar reactie was zo aandoenlijk! Ze vroeg meerdere keren “echt waar, word ik grote zus?!” en reageerde heel enthousiast. Mijn buik kreeg gelijk kusjes.

We proberen haar  zoveel mogelijk bij de zwangerschap te betrekken, ze gaat bijvoorbeeld mee naar de verloskundige en het maken van de echo’s. Ook bij het kopen van kleding en meubels voor de babykamer gaat ze mee. Ze vindt het heerlijk om zich ermee te bemoeien.
Toen het geslacht nog niet bekend was is ze samen met haar tante naar de winkel geweest om een cadeautje te kopen voor de baby. Ze was er zo van overtuigd dat ze een zusje zou krijgen dat ze een roze speen heeft gekocht. Bij de echo kreeg ze te horen dat ze een broertje krijgt en geen zusje, dat was enorm wennen voor haar. Ze riep ook “nee, ik wil geen broertje! Ik wil een zusje!” Gelukkig duurde het nog geen dag en was ze al snel gewend aan het feit dat ze een broertje krijgt. Nu moet ze er om lachen dat haar broertje straks een roze speen heeft. Dat vinden we wel leuk, het is haar cadeau en die mag ze zeker ook geven aan haar broertje. Zal hem vast leuk staan, een roze speen met bloemetjes.

Naast het moederschap heb je ook nog een carriere. Hoe combineer je werk en moederschap?

Ik werk 4 dagen in de week en dat vind ik best pittig. Ik heb altijd onregelmatig gewerkt en heb 2 jaar ouderschapsverlof opgenomen, daardoor was het heel goed te combineren. Sinds januari heb ik een nieuwe functie en is mijn ouderschapsverlof gestopt. Het is voor iedereen wennen, vooral Elivah had er moeite mee, die moest vaker naar de opvang. Maar ik eet en slaap nu wel alle dagen thuis, dat vind ik dan wel weer een voordeel.

Het is elke keer puzzelen met de opvang, gelukkig heb ik een lieve moeder en schoonmoeder die graag een dag oppassen en extra als dat nodig is. Ook mijn zussen zijn best flexibel. Tot nu is het allemaal goed geregeld. Maar met een tweede op komst wil ik na mijn verlof wel wat minder werken.

Voor het huishouden blijft weinig tijd over, ik ben nu selectiever in wat er moet gebeuren en probeer het wat meer los te laten. Zeker nu ik 1 dag vrij heb wil ik mijn tijd en aandacht aan Elivah besteden. Ze vindt het heerlijk als we vrijdagochtend wakker worden en niet hoeven te haasten. Ze roept dan ook blij “we hebben weekend, mogen we met onze pyjama naar beneden?” En dat doen we dan ook, lekker lui op de bank hangen met onze pyjama’s en niet hoeven haasten.

Heb je nog leuke tips voor andere mama’s?

Nu ik in verwachting ben van een jongen vind ik het leuk om via internet inspiratie op te doen. Het was even zoeken naar wat ik leuk vind, maar heb een hoop nieuwe sites gevonden die leuke kleding en spullen voor jongens verkopen. Voornamelijk op instagram volg ik leuke, hippe en jonge moeders met jongens. Leuk om op die manier ideeën op te doen. Ik weet nu heel goed wat ik allemaal wil en het inrichten van kinderkamers is toch wel erg leuk.

Of ik nog tips heb voor andere moeders…. dat vind ik een lastige. Iedereen doet het toch op zijn eigen manier. Het is helemaal goed om te kijken wat bij je past en waar je je goed bij voelt. Soms kan ik erg onzeker worden door alle goed bedoelde adviezen. Uiteindelijk doen wij toch waar we ons het prettigst bij voelen en kennen wij onze dochter goed genoeg om te weten waar zij behoefte aan heeft. Straks met een zoon erbij doen we het misschien wel anders, hangt er helemaal van af waar hij behoefte aan heeft. We zullen het zien, zal vast een uitdaging zijn.

Mijn tip is dus; doe waar je je goed bij voelt en hoor de adviezen aan, maar bepaal zelf wat voor jou werkt en geef daar je eigen draai aan.

 

4 thoughts on “Mama van de Maand

  1. Top artikel! Ook ik kan me zelf goed vinden in datgene wat Inesca zegt. De perfecte moeder bestaat niet. Elk gezin/ huishouden is anders en je moet als ouders samen kijken wat het beste is voor jullie gezin en niet vanuit gaan wat anderen goed vinden. Ik ken Inesca persoonlijk en vind dat zij het uitstekend doet! Ik heb zelfs bewondering dat zij haar werk en gezin zo goed kan combineren. Ga zo door meid!

  2. Superleuk leuk stuk! Als mama van twee kids, een van zeven en een van vier, ben ik het helemaal eens met je tip Inesca!!!
    Vertrouw altijd op je gevoel 👍🏽👍🏽👍🏽

    1. Goed om te horen dat je het artikel leuk vindt Tirza! Inderdaad… Vertrouw altijd op je gevoel. Groetjes, Danielle van Mama’s & More

Comments are closed.