Top 3 favoriete kinderboeken

Top 3 boeken Woezel en Pip – Hallo Nederland! Geschreven door Guusje Nederhorst

Ik liep eigenlijk tegen dit boekje aan in de boekhandel en het is een ontzettend leuke manier om je kleintje bekend te laten worden met de Nederlandse cultuur. Van kaas, tulpen tot Sinterklaas, alles Woezel en Pip beleven het allemaal. Het boekje is aangepast naar de huidige tijd, dus helemaal up to date met bijvoorbeeld Koningsdag. Ik vind dit boekje geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

Met de kleintjes de wereld rond. Geschreven door Marion Billet

Van oorsprong een Engels boek, maar nu ook vertaald naar het Nederlands. Het is een kleurrijk boek waar het verhaal wordt verteld van de kleintjes (een groep van verschillende kleine dieren) die de wereld rondreizen. Op elke pagina kun je op zoek gaan naar typische dingen afkomstig het het land. In Frankrijk kan je kleintje zoeken naar croissants en Eiffeltoren en in bijvoorbeeld in Afrika naar wilde dieren. Omdat er zoveel te zien verveelt het niet! Ik vind dit boekje geschikt voor kindjes vanaf 1,5 jaar.

2 Kleine Kleutertjes. Geschreven door Jan Smit en gezongen door Monique Smit

Bij ons thuis is 2 Kleine Kleurtertjes een ware hit! Bij het boek hoort een CD waar liedjes gezongen worden over een knuffelbeer, de seizoenen, de speeltuin, dieren en nog meer. De songteksten staan in het boek en is daarna mooi geillustreerd. Wij kunnen niet wachten tot deel 2 uitkomt! Oh ja, er is ook een theatershow! Ik vind het boek en CD geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden.

Alle boeken zijn te koop bij de grotere boekhandels.

Tips? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!