Vakantietip! Center Parcs Les Trois Forets

P1010795Samen met mijn vriend en dochter heb ik deze zomer mogen genieten van 1,5 week vakantie in Center Parcs Les Trois Forets in Noord Frankrijk. Dit is ons zo goed bevallen dat ik graag met jullie mijn ervaring deel!

Het park Les Trois Forets ligt in Hattigny, een klein dorpje met 160 inwoners gelegen in een mooi bosrijk gebied. Het park is gebouwd midden in een woud en is volledig een met de natuur. De houten cottages zijn beschikbaar in 3 niveaus: Comfort (gezellig ingerichte cottage met onder andere een ruime keuken inclusief vaatwasser), Premium (net wat luxer ingericht dan de comfort cottage en als extra bijvoorbeeld opgemaakte bedden bij aankomst) en VIP (luxe ingerichte cottage met ruime badkamer inclusief sauna en bubbelbad).

Het park is van alle gemakken voorzien. De ruime overdekte plaza beschikt over een supermarkt, restaurants (grill, pizza & pasta, fastfood en buffet) en een gezellige winkel met kleding, souvenirs en veel speelgoed voor kinderen.CP

Top aan het park is de AquaMundo: een gigantisch tropisch zwembad met voor ieder wat wils! Wat ons zo beviel was dat het zwembad verschillende delen heeft die speciaal ingericht zijn voor kinderen. Zo is er een ruim baby/peuterbad met een heuse zandbak midden in het bad, voor de iets grotere kinderen is er een bad waar je kunt klimmen, glijden en kunt spelen met vrolijk gekleurde emmers water en voor de oudere kinderen is er een wildwaterbaan, 2 verschillende soorten glijbanen en bijvoorbeeld een klimwand. Ook beschikt het zwembad over een ruim buitenbad. Wat mij opviel was dat het zeer schoon was, er goed opgelet werd door de “life guards” en er overal zwemvestjes beschikbaar zijn voor kindjes vanaf het moment dat ze kunnen lopen (deze hoef je dus niet zelf mee te nemen). Wij hebben ons hier een aantal ochtenden goed vermaakt!

P1010521Helemaal blij waren wij met de grote kinderboerderij en indoor speelparadijs (Baluba) voor alle leeftijden. De kinderboerderij heeft allerlei soorten dieren, van geitjes tot koeien en kippen. Alles mag geaaid worden! Er is zelfs een kleine manege aanwezig waar je met je kind (vanaf 3 jaar) op een kleine pony door het bos mag wandelen. Het indoor speelparadijs is in een woord geweldig! Er is een apart gedeelte voor kindjes tot 4 jaar en voor kinderen vanaf 4 jaar. Ouders kunnen lekker genieten van een drankje en een hapje, want een bar en pannenkoekenrestaurant zit er ook bij.

Wij hebben ons super vermaakt en gaan zeker nog eens terug! Bezoek voor actuele prijzen en beschikbaarheid www.centerparcs.nl

Overweeg je om te boeken? Een aantal tips!

  • Boek een cottage dichtbij het centrum. Het park is zo groot, dat als je in de uithoeken van het park zit, je gerust minimaal 30 minuten wandelt naar het centrum. Niet handig met een kleintje (of kleintjes)
  • Doe boodschappen in de nabije omgeving. De supermarkt op het park is duur
  • Schaam je niet als je lekker uit eten wilt gaan en je kind gedraagt zich niet ;-) Alle restaurants zijn ingericht op kinderen en ze kunnen er vrij rondlopen
  • Heb je kinderen onder de 4 jaar? Boek dan zeker je verblijf buiten de schoolvakanties. Dit scheelt ontzettend in de prijs
  • Huur een fiets! Ze hebben leuke “aanhangertjes” waar je 2 kinderen (vanaf 6 maanden) kunt vervoeren. Let wel: het is best heuvelachtig!
  • Midden in het park bevindt zich een woud waar je heerlijk kunt wandelen. Je bent toch nog op het park, maar hebt het idee dat je midden in het bos loopt

Zelf een tip of meer tips nodig? Laat gerust een reactie achter!