3 leuke kinderboeken om samen te lezen

IMG_9270Kusje! Kusje! Geschreven door Selma Mandine
Een super schattig boekje voor elk kindje wat van kusjes houdt. Een beertje wil graag weten hoe een kusje voelt. Een klein meisje vertelt hem over alle soorten kusjes die er zijn, van chocolade kusjes, natte kusjes tot zachte kusjes. Het beertje snapt aan het einde van het verhaal nog steeds niet wat een kusje is en dan zit er natuurlijk maar één ding op… Mijn dochter leerde van dit boekje dat alle papa’s een beetje prikken als ze een kusje geven wat voor haar een hele opluchting was ;-) Ik vind dit boekje geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

Woezel & Pip en de staf van Sinterklaas. Geschreven door Guusje Nederhorst
Wie kent de 2 schattige hondjes Woezel & Pip niet!? Omdat het bijna Sinterklaas is, reviewen we uiteraard een Sinterklaasverhaal. Sinterklaas vraagt Woezel & Pip om op de staf te passen, want de Sint heeft het te druk met het rondbrengen van pakjes. Natuurlijk passen de 2 kleine hondjes graag op! Alleen willen buurpoes en mol dat ook graag… Een vrolijk boek die ik geschikt vind voor kindjes vanaf 3 jaar.

Bij mij thuis in de boom. Geschreven door Sara Gillingham & Lorena Siminovich
Een kort verhaaltje over een uiltje dat samen met papa & mama in een boom woont. Hij wast zich met regendruppeltjes, roept ’s nachts “oehoe”  en kruipt daarna lekker dicht tegen papa & mama aan. Het leuke van dit boekje is dat er een vingerpopje inzit, waardoor je het verhaal extra interactief kunt maken! Vanwege de heldere kleuren, de lengte van het verhaal (kort en eenvoudig) en het vingerpopje, vind ik dit boekje geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.

Alle boeken zijn te koop bij de grotere boekhandels of te leen in de bieb.

Tips? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!