De 3 leukste apps voor kids op een rijtje

Ik had het me nog zo voorgenomen… Mijn dochter gaat echt niet voor haar 2e verjaardag spelletjes spelen of filmpjes kijken op de tablet. Dit is dus één van mijn voornemens die ik totaal niet heb waargemaakt. Achteraf gezien helemaal niet erg, want mijn ervaring is dat zelfs de echte kleintjes hier best veel van kunnen leren zolang je maar de juiste apps uitkiest en waar nodig toezicht houdt. Daarom mijn top 3 apps voor kids!

Woezel en Pip – In de Tovertuin
Leeftijd: 5 jaar en jonger
Prijs: €3.99

Woezel en PipEen must voor elk kindje dat van Woezel en Pip houdt! De 2 lieve hondjes nemen je mee op avontuur in de tovertuin. Je kindje kan 4 verschillende spelletjes spelen (van een race door de tovertuin waarbij je zoveel mogelijk botjes moet verzamelen, peren vangen bij Tante Perenboom tot een zoekspelletje met de Wijze Varen). Het handige van deze app is dat de spelletjes in 3 verschillende niveaus te spelen zijn, dus je kindje zal zich niet snel vervelen.

NPO Zappelin
Leeftijd: 5 jaar en jonger
Prijs: Gratis

Zappelin 2Wat kun je eigenlijk niet met deze app! Je kindje kan filmpjes kijken (Sesamstraat bijvoorbeeld), knutselen (tekenen, stempelen, verven), dansjes leren en er worden zelfs verhaaltjes voorgelezen. De app zit goed in elkaar en er is veel afwisseling tussen bijvoorbeeld spelletjes, muziek en filmpjes.


Jokie
Leeftijd: 5 jaar en jonger
Prijs: €2.99

JokieJokie woont in de Efteling en heeft ondertussen zelfs een eigen app. Samen met Jokie kan je kindje pizza’s beleggen, de kippen eten geven, duiken, dieren bij elkaar zoeken, sneeuwballen gooien en ga zo maar door. Bij elk spelletje leert je kindje iets nieuws, van vormen tot dieren herkennen.


Tip voor de iPad:
Ken je de functie “begeleide toegang”  op de iPad al? Door deze functie te activeren zorg je ervoor dat je kindje apps niet kan afsluiten en alleen toegang heeft tot de app waar jij de “begeleide toegang” op toepast. Zo wordt bijvoorbeeld de homeknop inactief en kun je ook andere gebieden uitschakelen. Zo kun je je kindje op een veilige manier met de iPad laten spelen. Ga naar instellingen, algemeen, begeleide toegang, zet de functie aan & you’re good to go!