Mama van de maand: Sandra!

SandraSandra (29) is onze Mama van de Maand! Ze is 8 jaar samen met Niels (30) en is trotse moeder van dochtertje Izabel (1,5). Ze zijn dit jaar verhuisd van de grote stad Amsterdam naar het gezellige dorpje Sassenheim. Genoeg reden voor Mama’s & More om Sandra te vragen hoe ze haar drukke gezinsleven combineert met een baan, de overgang van het wonen in de stad naar wonen in een dorp en haar tips voor andere mama’s.

Kan je iets meer vertellen over het moederschap en hoe je dat tot nu toe ervaart?
Moeder zijn is als een rollercoaster, het heeft pieken en dalen. Het ene moment denk je “hoe kom ik de dag zo verder met haar door” en 5 minuten later is ze de grappigste en liefste op de hele wereld.

Gelukkig kan ik verder vooral heel oprecht zeggen dat ik het ontzettend leuk vind om moeder te zijn. Ik vind het heerlijk om met haar te knuffelen, te zien hoe ze wijzer wordt en haar rots in de branding te zijn. Die rotmomenten ben ik dan meteen vergeten.

Je dochter heet Izabel (Je spreekt uit: Izzabel). Hoe zijn jullie op deze naam gekomen?
Een naam kiezen is moeilijk. Ik wilde het liefst niet iets alledaags en Niels is daar juist wel van. Daarnaast wilde hij eigenlijk graag een naam die begon met een Z want dan zouden haar initialen Z.Z. zijn. Uiteindelijk is hij na lang zoeken deze naam tegen gekomen, eigenlijk wel een alledaagse naam maar door de Z toch anders. Een klassieke, internationale naam die je ook nog eens leuk kan afkorten ( Izzy of Iz). De uitspraak probeer ik er bij iedereen in te rammen maar dat valt toch altijd een beetje tegen.

Je vriend is piloot en je werkt zelf ook. Kan je wat meer vertellen over hoe je jullie banen en de zorg voor Izabel combineren?
Dat is altijd wel wat gepuzzel. In principe gaan wij er altijd van uit dat Niels er niet is. Wij hebben een opvang gevonden waar wij standaard betalen voor 8 dagen per maand maar we kunnen deze wel flexibel inplannen en mogen altijd meer afnemen. Afhankelijk van Niels z’n rooster gaat ze dus naar de opvang. Dat is de ene week 3 dagen en de andere week helemaal niet. Daarnaast kan ik ook wel wat flexibel zijn in mijn werk, heb ik heel veel vakantiedagen en hebben wij onze ouders als vangnet.

Je bent van de grote stad terug verhuisd naar het dorp waar je zelf bent opgegroeid. Waarom hebben jullie deze keuze hebt gemaakt?
Dat zijn voornamelijk praktische redenen. Wij wilden graag meer ruimte en miste heel erg een tuin. Als je dat in Amsterdam wilt dan betaal je daar de hoofdprijs voor. Het werd dus buiten Amsterdam en in de buurt van Schiphol voor Niels zijn werk.

Toen Izabel was geboren kwam bij mij ook ineens heel erg de wens opzetten om weer bij mijn ouders in de buurt te wonen, onder andere omdat Niels regelmatig nachten van huis is. Op deze manier heb ik mijn ouders in de buurt in geval van nood (ziekte, file of iets dergelijks), maar ook de gezelligheid. Ik heb echt een hechtere band met mijn ouders gekregen sinds Izabel er is. Ze zijn zo blij met Izabel en ik ben blij met de hulp, tips en gezelligheid die ik er nu bij heb gekregen.

Heb jij nog een ultieme tip voor andere mama’s?
Tja er zijn zoveel tips. Waar ik zelf wel heel blij mee ben is dat wij Izabel altijd overal mee naartoe hebben genomen. Als wij de juiste spullen maar meenemen en denken aan haar slaapjes dan maakt het haar niet uit waar ze is. We kunnen haar dus makkelijk meenemen naar vrienden/familie, uit eten maar ook nog mooie reizen maken, iets waar wij altijd heel erg van genieten en dus niet opzij hoeven te zetten.

Maar mijn belangrijkste tip is toch dat je als mama je gevoel moet volgen. Iedereen doet het anders en iedereen heeft daar altijd een mening over. Als mama/ouders weet jij echt het beste wat je kindje wel en niet kan hebben, ook al voelt dat niet altijd zo. Het is soms ook gewoon uit proberen…

Ken of ben jij een mama die een leuk of bijzonder verhaal te delen heeft!? Geef haar dan op via de comments!