Easy peasy koken voor de allerkleinsten

FullSizeRender-2Eerlijk is eerlijk… Ik ben totaal geen keukenprinses. Ik denk dat het zelfs voor Jamie Oliver lastig wordt om mij echt goed te leren koken.

Super blij was ik toen de Sint zo lief was geweest mij 2 kookboeken te geven die ervoor zorgen dat ik nu “easy peasy” gerechten op tafel kan toveren die een paar minuten laten ook nog eens “opperdepop” zijn.

Easy peasy – by Bluebelle

Voor wie is dit boek perfect? Voor jou als ouder als je naast gezonde recepten ook een gezonde levensstijl voor je kindje(s) van 0 t/m 4 (en jezelf) wil ontwikkelen

IMG_9860 Waarom is het zo leuk? Zoals de auteurs Claire en Vera zelf zeggen: “gezond eten is meer dan alleen gezond koken”. Het liefst zo snel en simpel mogelijk, maar wel lekker! Daar ben ik het helemaal mee eens. Ze leren je wat gezond koken precies inhoudt en vullen dit aan met eenvoudige en heerlijke recepten, zodat je gelijk aan de slag kunt. Onze favoriet is de brocolli-kaasburger!

Waar te koop? Online op www.bluebelle.nl en bij de betere (online) boekhandel

Basis kookboek opperdepop – Albert Heijn

Voor wie is dit boek perfect? Voor alle vaders en moeders met kinderen van 0 t/m 6 jaar

IMG_9859 Waarom is het zo leuk? Het boek begint met de 9 pijlers van een gezonde en gevarieerde basis. Vervolgens is het helder ingedeeld in de verschillende leeftijdsfasen van je kindje(s). Ook kun je tips van andere ouders terugvinden om je kind beter te laten eten. Wij zijn fan van de gezonde recepten voor groente- en fruitshakes!

Waar te koop? Bij Albert Heijn en op www.ah.nl.

Wat is het verschil tussen beiden boeken? Easy peasy heeft een duidelijk visie op gezonde voeding. Het gaat om het begrijpen van het “wat en waarom” en geeft je houvast. Opperdepop beschrijft naast een hoop recepten, ook leuke tips van andere ouders voortkomend uit zeer herkenbare situaties aan tafel! Beiden boeken zijn een aanwinst ter inspiratie en om je een gezonde levensstijl eigen te maken.