Waar elke zwangere vrouw blij van wordt!

IMG_0456Zwanger zijn is (in de meeste gevallen) geweldig en vooral bijzonder! Je lichaam is hard bezig om een baby te maken en dat vergt veel energie. Niet gek dat je daarom best veel klachten kunt hebben en het af en toe even niet meer ziet zitten. Toch zijn er genoeg dingen waar je als mama in spé gelukkig van wordt!

Je krijgt gratis baby- en zwangerboxen
Google “zwanger en gratis” en gij zult vinden. Er zijn zoveel gratis boxen te krijgen dat het bijna een sport wordt om ze allemaal te verzamelen. Van Etos tot Babydump, in elke box ziet wel iets leuks voor jou als toekomstige mama of voor je kleintje.

Je haar zit altijd goed! 
Je haar is veerkrachtiger, voller en glanst meer tijdens je zwangerschap. Geniet van je volle haardos… Helaas heeft het de neiging om na je zwangerschap weer te verdwijnen.

Mensen staan (meestal) voor je op in het openbaar vervoer
Vaak hebben mensen toch wat meer respect voor zwangere vrouwen. Zeker als je buik goed zichtbaar is kun je verwachten dat mensen voor je gaan staan zodat jij kunt zitten in de trein/tram/bus, of bijvoorbeeld de deur voor je openhouden. Leuke bijkomstigheid!

Je straalt!
Je hoort en leest het vaak en het is ook echt zo: zwangere vrouwen stralen! Je stralende gezicht maakt, als je baby eenmaal geboren is, plaats voor een gezicht met ietwat meer wallen, maar daar hoef je tijdens de zwangerschap nog niet aan te denken ;-)

De liefde van je partner, familie en vrienden
De “loved ones” om je heen ontfermen zich net wat vaker om je dan wanneer je niet zwanger bent.  Ze houden nu al van je baby (terwijl ze jouw kleintje nog niet eens ontmoet hebben, verwacht dus nog veel meer liefde zodra dat moment is aangebroken) en verwennen je meer.

Zwanger zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Na 18 weken van misselijkheid keerde bij mij het tij en kon ik echt genieten van mijn zwangerschap. Zo vaak in je leven ben je niet zwanger, dus proberen er van te genieten zolang je kunt!