Baby on the way! Wat heb je echt nodig?

IMG_0552Ken je mijn blog “baby on the way! Wat heb je niet nodig?” nog? Het werd tijd voor een tegenhanger: “baby on the way! Wat heb je echt nodig?”. Je hebt namelijk héél erg veel nodig voor je kleintje. De meesten kennen we wel: wiegje of ledikant, aankleedkussen, thermometer, kleertjes en vooral heel erg veel luiers. Toch zijn er een paar handige must haves, die je vaak niet tegenkomt op de standaard babyuitzetlijst. Daarom mijn tips!

Speenkoord & Bewaardoosje
Mocht je baby een speentje nodig hebben dan is een speenkoordje geweldig! Mijn dochter heeft de eerste 3 maanden geen behoefte aan een speentje gehad, maar toen ze dat wel kreeg was ik behoorlijk blij (dat mijn vriend!) een speenkoordje had gekocht. Je raakt speentjes namelijk op de gekste plekken kwijt en dan zijn ze ook echt onvindbaar. Zul je net zien dat je baby z’n speentje ergens in de supermarkt heeft laten vallen, begint te huilen en je ‘m nergens kunt vinden. Met het speenkoordje gaat dit scenario zich niet voordoen, want het speentje zit vast aan het koordje en het koordje klik je vast aan de kleding of bijvoorbeeld riempje van de maxicosi. Ook handig, het speenbewaardoosje. Daar kun je je speentjes in opbergen, zonder dat je ze los in je tas of jaszak hoeft te doen. Zo zorg je ervoor dat er geen viezigheid of stof op kan komen.

Draagdoek/zak
Baby’s vinden het vaak heerlijk om gedragen te worden, zeker als ze pijn hebben of onrustig zijn. Ik had tijdens mijn zwangerschap de meest onhandige draagzak ever gekocht. Nooit gebruikt! Vlak nadat mijn dochter was geboren heb ik een elastische draagdoek (ByKay) en vlak daarna een ergonomische draagzak (Bandolino van Hoppediz) gekocht. Er zijn heel veel goede, maar helaas ook slechte draagdoeken/zaken te koop (die de heupjes en het ruggetje van je baby veel te veel belasten). Ik zou je willen adviseren om je goed in te lezen of voor een draagconsult te kiezen waar je uitgebreid kunt passen en eventueel leert knopen. Het is echt de moeite waard.

Multifunctionele omslagdoek
Je hebt ze in heel veel kleuren, stoffen en maten. Wat zijn ze handig! Ik had er toevallig één gekocht voor ik ging bevallen en kocht er daarna nog een hoop bij. Voor de zomer zijn de XL hydrofieldoeken erg goed. Ze houden je kindje warm, maar sluiten niet af en laten genoeg lucht door. Voor de winter zijn de warmere wollen/katoenen varianten heerlijk. Voor in de box, in de kinderwagen, de maxicosi of als je lekker met je baby’tje op schoot zit. Je gebruikt ‘m echt heel veel.

Super grote verzorgingstas
Mijn verzorgingstas leek groot, maar toen ik eenmaal voor het eerst op pad ging met mijn dochtertje en probeerde alles in de tas te stoppen, besefte ik dat ik beter voor een twee keer zo grote tas had kunnen gaan. Het werd letterlijk proppen. Een grote tas die je goed aan de kinderwagen en aan je schouder kunt hangen is echt ideaal! Zo kun je alles meenemen wat je nodig hebt.

Dooky
Ik weet nog dat mijn nichtje zei: “je moet echt een Dooky kopen, super handig”. Het eerste wat in me opkwam was: “een Dooky wat?”. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een uitvinding. Een Dooky is een doek (daar zal vast de naam Dooky vandaan komen), die je aan de kap van elke kinderwagen (en maxicosi) kunt klikken. Vervolgens span je het doek en bind je het vast aan het duwgedeelte van de wagen. Geen zon, wind en/of regen kan je kindje bereiken! Het houdt ook nog eens behoorlijk wat geluid tegen en laat voldoende frisse lucht binnen. Werkt veel makkelijker dan een parasol, want jij draait, de zon draait en dus ben je constant bezig om de parasol te verzetten zodat de zon niet weer in de kinderwagen schijnt.

Ik ben erg benieuwd naar jullie tips! Deel het met ons op Facebook of laat hieronder een reactie achter.