EHBO aan baby’s & kinderen

FullSizeRender-5Elke moeder heeft wel eens van die “wat als…” gedachten door haar hoofd schieten. Wat als m’n kindje een ongeluk krijgt, bijna stikt, ongelukkig valt…  Voor mij en m’n vriend waren deze gedachten voldoende om ons in te schrijven voor een EHBO cursus aan baby’s & kinderen. Senna’s eerste wortelhapje waar ze bijna in stikte, hard vallen van de glijbaan, een bloedend teentje..

Zo maar een paar voorbeelden waarin het deelnemen aan de EHBO cursus ervoor gezorgd heeft dat ik snel heb kunnen handelen!

Waarom EHBO?
Wist jij dat er jaarlijks 140.000 kinderen op de spoedeisende hulp terecht komen na een ongeluk? Dat de meeste ongelukken in en om het huis gebeuren en in bijna alle gevallen in het bijzijn van papa en mama? En dat bijna 80% van de ouders niet eens weet wat te doen in zo’n geval? Genoeg redenen om een EHBO cursus voor kids te gaan volgen!

Wat leer je?
De cursus bereidt je voor op de meest voorkomende ongelukken in en om het huis zoals een bloedneus, snijwond of een splinter verwijderen en geeft je als mama (en papa) voldoende zelfvertrouwen om om te gaan met situaties die veel ernstiger zijn zoals verstikking, maar bijvoorbeeld ook hersenvliesontsteking. De theorie leer je heel gemakkelijk online. Je krijgt daar bijvoorbeeld ook tips hoe je je huis veiliger kunt maken, om ongelukken te voorkomen. Op de praktijkavond oefen je zelf reanimatie, verband aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken, en hoe om te gaan met een bewusteloos baby/kindje in een noodsituatie.

What’s in it for me?
Ik zag er best tegenop om te beginnen, maar wat ben ik achteraf toch blij dat ik het heb gedaan! Een paar uur online theorie oefenen en een praktijkavond geeft je zoveel rust en vertrouwen. Ik heb echt het gevoel (en dat heeft zich ook al bewezen) dat ik snel en goed kan reageren op kleine maar ook grotere noodsituaties. Vooral wat te doen bij verstikking en vallen heeft me geholpen bij niet alleen mijn dochter, maar ook andere kinderen.

Al met al zou ik iedereen willen aanraden om een cursus bij jou in de buurt te volgen!

Bron en meer informatie: www.iedereenehbo.nl