Review: Voorleesboeken voor peuters en kleuters

FullSizeRender-7
Voorlezen is naast gezellig ook nog eens ontzettend goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Deze keer reviewen wij 2 voorleesboeken voor peuters en kleuters met herkenbare verhaaltjes waar ze geen genoeg van kunnen krijgen!

Ik kan het zelf – geschreven door Tracey Corderoy & Caroline Pedler

Waarom is het zo leuk? De naam zegt het al… “ik kan het zelf” past helemaal in de belevingswereld van eigenwijze peuters en kleuters die alles heel erg graag zelf willen doen. Het verhaal gaat over een beertje dat eindelijk zelf de knopen van z’n jasje dicht kan doen. Nu hij dit kan, wil hij alles zelf doen! Maar of dit nu altijd zo’n goed idee is… Een mooi geïllustreerd en kleurrijk boek voor kindjes die in de fase “zelluf doen” zitten.

Waar te koop? Dit boekje is iets minder makkelijk te verkrijgen, maar in elk geval online te koop bij Bruna.

Het vrolijke voorleesboek van kikker – geschreven door Max Velthuijs

Waarom is het zo leuk? Wie kent kikker niet! De kleine groene kikker die vaak vrolijk, maar soms ook boos en verdrietig is, maakt in dit boek weer van alles mee met zijn vriendjes rat, eend, haas en biggetje. Het boek is ter ere van kikker’s 25e verjaardag en bevat 8 verhalen variërend van “kikker viert feest”, “kikker vindt een vriendje” tot “tellen met kikker”. Lieve en herkenbare verhaaltjes voor alle peuters & kleuters.

Waar te koop? Bij vrijwel alle boekhandels en online.