Dit denk je direct na je bevalling

IMG_2228Het moment is daar: je bent aan het bevallen! Je hebt je goed voorbereid, maar elke bevalling is anders en onvoorspelbaar. Een rollercoaster van emoties en indrukken. Na uren zweten, puffen en persen zit het erop! Je baby is geboren. Wat denk je dan eigenlijk?

I did it!
Pff.. Het zit erop. Je zag als een berg tegen de bevalling op en dacht dat je het echt niet aan zou kunnen. Een baby moet dáár uit? Maar ook jij hebt het gedaan en dat mag gevierd worden!

En nu? 
Een klein hummeltje ligt op dit moment op je buik in plaats van veilig er in. What’s next? Zo blijven liggen, aan de borst? Dit gaat gelukkig allemaal vanzelf en de kraamhulp is er juist voor die dingen.

Ik ben nu echt moeder!
Al die tijd er naar toe geleefd en nu is het zover. Je was natuurlijk al mama voor je baby werd geboren, maar nu voelt het wel héél echt en voor altijd.

Wat een schatje…
Wat heb je toch een prachtige baby! Het tegenovergestelde denken is ook normaal.

Wat lijkt hij op z’n vader!
Zelfs de meisjes lijken op hun papa. Zo weet je vriend/man zeker dat hij de vader is ;-)

Waar blijven die moedergevoelens?
Na je bevalling word je overspoeld door moedergevoelens, toch? Dit hoeft niet altijd zo te zijn en kan best even op zich laten wachten. Geen zorgen als je dit niet gelijk ervaart.

Ik zou het zo weer doen! Of.. Ik doe dit nooit meer!
Sommige vrouwen hebben een bevalling volgens het boekje of zelfs nog beter en komen er heelhuids vanaf. Voor hun viel het dus hartstikke mee! Zo zijn er ook genoeg mama’s die niet ongehavend uit de strijd komen en dan denk je er misschien net even anders over. Maar het is het allemaal waard!

Wat dacht jij toen je net bevallen was? Laat het ons weten door hieronder of op Facebook een reactie achter te laten.