Favoriete kinderboeken van dit moment

IMG_1289Mijn dochter en ik zijn groot fan van allerlei soorten boeken en op dit moment van twee boeken in het speciaal. “De koe die een ei legde“, de naam zegt het al, een super grappig boek en “nog 100 nachtjes slapen” over een ondeugend kleutertje die nog lang moet wachten voordat ze eindelijk jarig is.

De koe die een ei legde – Geschreven door Andy Cutbill & Russel Ayto

Waar gaat het over? Het verhaal speelt zich af op een boerderij, waar Nellie de koe zichzelf nogal gewoontjes vindt. De andere koeien kunnen allerlei kunstjes en trucjes, maar Nellie kan dat allemaal niet. Haar vrienden, de kippen, besluiten haar te helpen. Op een dag doet Nellie een bijzondere ontdekking: ze heeft een ei gelegd! Iedereen wacht in spanning af tot het ei is uitgebroed… Gaat het kakelen of loeien?

Waarom is het zo leuk? Het is een erg grappig verhaal, die op een luchtige manier geschreven is. Je kleintje zal zichzelf gaan afvragen of een koe een ei kan leggen en of de kippen er niet meer van weten. Ik vind het boekje geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Vanaf die leeftijd is het verhaal goed te volgen.

Waar te koop? Bij vrijwel alle boekhandels en online.

Nog 100 nachtjes slapen – Geschreven  door Milja Praagman

Waar gaat het over? Het kan erg lang duren voordat je jarig bent en dat valt niet mee. Soms wel 100 nachtjes! De kleine Dorus besluit daarom maar zelf een feestje te maken. Mama, die druk met haar telefoon in de weer is (hoe herkenbaar), zegt te vlug dat Dorus mag gaan knippen. Overal ziet ze mooie lapjes, van de jurk van de buurvrouw tot het uniform van de politie. Het hele dorp mist stukken stof uit hun kleding. Zullen ze boos worden en wat heeft Dorus van alle stukjes stof gemaakt?

Waarom is het zo leuk? Een herkenbaar verhaal voor peuters en kleuters die lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Het is vrolijk en kleurrijk geïllustreerd. Ik vind het boekje geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Waar te koop? Ook dit boek is te koop bij vrijwel alle boekhandels en online.

Hebben jullie nog boekentips? Deel het met ons op Facebook of laat hieronder een reactie achter.