Kookpunt voor Kids & Winactie!

kookpuntvoorkids-logo Heeft je kind altijd al willen weten waarom ze in China met stokjes eten, wat er met ons afval gebeurt, hoe een kip een ei legt en wat ze in Afrika eten? Dan is het magazine Kookpunt voor kids iets voor jouw kind! Een leuk, creatief en informatief magazine voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, waarin het onderwerp duurzaamheid centraal staat. Op een speelse manier leert je kind meer over onderwerpen zoals gezonde voeding, cultuur & maatschappij en natuur & techniek.

slide2Op een zondagmiddag blader ik door de laatste editie en lees een artikel over het weer en de wind. Als mijn dochter straks 6 jaar is en ze me vraagt hoe de wind ontstaat, kan ik daar dan een duidelijk antwoord op geven? Ik vraag het me hardop denkend af. Eerlijk gezegd niet helemaal. Ik lees snel verder en leer al snel dat de wind ontstaat door warme en koele lucht in combinatie met het ronddraaien van de aarde. In korte zinnen wordt het helder uitgelegd. Weer wat geleerd en ik kan het straks goed aan m’n dochter uitleggen! Ik blader verder door het blad en lees dat in Australië “barbie” barbecue en “brikkie” koekje betekent. Hoe grappig! Ik zie al voor me hoe kinderen het er op het schoolplein over hebben.

Later in het tijdschrift wordt antwoord gegeven op de vragen van Lotte (11 jaar): “waarom moet ik bij het snijden van een ui huilen” en Tim (7 jaar): “waarom verkleuren in de herfst alle bladeren van bomen“. Relevante en interessante vragen waar elk nieuwsgierig kind graag een antwoord op wil! Wat ik zo leuk vindt aan het magazine is dat de redactie het voor elkaar krijgt om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen (door de combinatie van testjes, artikelen en bijvoorbeeld een quiz) en op een hippe, vlotte en heldere manier uitleg geven over onderwerpen die lang niet altijd zo simpel zijn. Zowel leerzaam voor je kind als voor papa en mama!

287975_web4Kookpunt voor kids is hèt maandblad voor hippe meiden & coole jongens die willen weten hoe het zit! Meer informatie? Neem een kijken op de website.

Wij mogen een aantal tijdschriften weggeven! Nieuwsgierig? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en Kookpunt voor kids zorgt ervoor dat er binnenkort een editie voor jouw kind(eren) op de mat valt.