Op stap met je peuter & kleuter

IMG_1010Het is super om leuke dingen met je peuter & kleuter te ondernemen, maar ook best spannend. Zeker als je bijvoorbeeld naar het theater, de film of een concert gaat. Houdt je kindje het wel vol? Vindt hij het niet te spannend? Wij helpen je met je keuze.

Theatershow

Waarom is het leuk? Een theatershow voor de allerkleinsten duurt vaak maximaal een uur, maar meestal korter. Vaak houden ze dat wel vol. Lekker bij papa en mama op schoot en ze kijken hun ogen uit. Er gebeurt veel op het podium en alles is nieuw, daarom is het vaak een groot feest voor de kleintjes.

Waarom is het minder leuk? Dat er veel gebeurt op het podium kan heel interessant zijn, maar ook best spannend. Er zijn genoeg ouders die halverwege (of zelfs na een minuut) met hun kindjes de zaal uitlopen. Heel normaal! Het is soms even wennen.

Neem eens een kijkje op kindertheatergids.nl voor een show bij jou in de buurt.

Bioscoop

Waarom is het leuk? Lekker laagdrempelig en het is niet duur. De bioscoop houdt goed rekening met peuters en kleuters, dus het licht gaat niet helemaal uit en geluid staat zachter. Vaak is het ook nog een super spannende film! Met een beetje geluk krijgt je kindje na afloop een bioscoopdiploma.

Waarom is het minder leuk? Omdat de bioscoop eigenlijk “gewoon” een film op groot scherm is, kan het zijn dat de spanningsboog van je kindje behoorlijk kort is. Zo rende mijn dochter na 15 minuten de hele zaal door (met nog tig andere kinderen) en was de film het minst interessant. Gelukkig mag dat tijdens peuter & kleuterbios ;-)

Klik hier voor meer info over peuter en kleuterbios.

Concert

Waarom is het leuk? Veel muziek, veel te zien en veel andere kinderen! Echt iets om naar toe te leven samen met je kindje. Het is één grote show!

Waarom is het minder leuk? De spanning kan killing zijn voor kids. Soms vinden ze het zo spannend en zijn ze zo enthousiast, dat ze halverwege de show doodmoe zijn. Daarnaast zijn de kaartjes vaak behoorlijk prijzig.

Binnenkort naar een concert? K3 geeft nog een aantal shows in maart en april!