Lekker een filmpje kijken

IMG_1496Als het aan mijn dochter ligt, staan deze 3 DVD’s het liefst de hele dag op! Als zij al groot fan is, dan zijn jullie kleintjes dat vast ook. Daarom deel ik ze graag met je.

Casper en Emma (FilmBox) – Beste Vriendjes & Op Wintersport

Waar gaat het over? De twee kleuters Casper en Emma zijn gewoonweg schattig! Ze leren elkaar kennen op de basisschool en zijn meteen de beste vriendjes. Samen met hun knuffels Welpje en Mevrouw Konijn beleven ze allerlei avonturen.

De box bestaat uit 2 films. In de film Beste Vriendjes zie je hoe Casper en Emma elkaar leren kennen. Emma is bijna jarig en wil graag een hond. Zal ze die krijgen? Dan verliest ze ook nog eens haar lievelingsknuffel. Vindt ze Mevouw Konijn ooit nog terug? Als ze jarig is krijgt ze gelukkig niet één, maar twee verassingen!

In het vervolg van Beste Vriendjes gaan Casper en Emma op wintersport. Casper zou eigenlijk met zijn familie op vakantie naar Spanje gaan, maar het gaat helaas niet door. Casper is bang dat zijn ouders gaan scheiden, want ze maken veel ruzie. Om Casper op te vrolijken, vraagt Emma of hij met haar meegaat op wintersport. Dan ontmoet Emma een jongetje waar Casper een beetje jaloers op wordt. Komt het nog goed?

Waarom is het zo leuk? Casper en Emma zijn lieve kleuters en allebei de films zijn zacht en vrolijk gefilmd. Op een luchtige manier, komen er zware onderwerpen aan bod, zoals een scheiding van de papa en mama van Casper. De films zijn voor alle leeftijden en is ontzettend herkenbaar voor kinderen vanaf 2 jaar. Het kan niet anders dan dat je kindje groot fan gaat worden!

IMG_1497

Kinderen voor Kinderen Live in Concert – Feest

Waar gaat het over? Wie kent Kinderen voor Kinderen niet! Iedereen is er toch mee opgegroeid? De DVD Feest – Live in Concert is een registratie van het concert in Koninklijk Theater Carré voor het 35-jarig bestaan van Kinderen voor Kinderen. Vooral nieuwe liedjes, maar ook oude klassiekers komen aan bod, afgewisseld met acrobatiek en show.

Waarom is het zo leuk? Frisse en vrolijk liedjes die je zo meezingt! Het is absoluut één groot feest. Wedden dat je mee gaat swingen?

Masha en de Beer

Waar gaat het over? Alle seizoenen van Masha en de Beer zijn geweldig. Vooral deel 4 is top. Masha is een lief en vrolijk meisje dat geen seconde stil zit en zich overal mee bemoeit. Haar beste vriend is een grote bruine beer, waarmee ze van alles beleeft. Zo gaan ze terug in de tijd, schrijven ze samen filmscripts, spelen ze tennis en vieren ze elkaars verjaardag. Elke keer een nieuw avontuur!

Waarom is het zo leuk? Masha en de Beer is gebaseerd op een geliefd Russisch sprookje en is een veelbekroonde animatieserie. Masha is ondeugend, lief en stoer en de serie blijft daarom boeien. Elk avontuur is totaal anders. Zelfs na 100 keer verveelt het nog steeds niet!

Alle DVD’s zijn online te koop. Heb jij nog leuke tips? Deel het met ons via Facebook of door hieronder een reactie achter te laten.