Welke zwangerschapscursus past bij jou? Deze keer: ZwangerFit!

IMG_0456Zoveel zwangerschapscursussen! Van zwangerschapsyoga, tot zwemmen en gym. Vanaf nu staat er elke maand een andere zwangerschapscursus “in the spotlight” zodat we je kunnen helpen met het maken van de keuze die het beste bij je past. Deze keer: ZwangerFit!

Wat is het? 
Samen met een groep andere zwangeren doe je allerlei oefeningen om je spierkracht, conditie en de stabiliteit van bijvoorbeeld het bekken te verbeteren. Dit doe je allemaal onder begeleiding van (in de meeste gevallen) een fysiotherapeut. Ik vind het een combinatie van aerobics en fitness op muziek!

De les begint met een warming-up en gaat vervolgens over in lichte conditietraining. Daarna begin je met krachtoefeningen waarbij lichte gewichtjes, elastieken, matjes en ballen gebruikt worden. Een praktische en actieve training! Sommige ZwangerFit cursussen voegen wat theorie aan het einde toe, waarbij je wat meer informatie krijgt over de verschillende fases tijdens de bevalling en ook hoe je weer snel kunt herstellen na de bevalling. Er is ook een partnerles!

ZwangerFit wordt door heel het land gegeven. Vraag het je verloskundige of zoek via Google een cursus bij jou in de buurt.

Waarom is het leuk?
Naast dat je gezellig met andere zwangeren onder elkaar bent is het goed om aan je lijf te blijven werken wanneer je zwanger bent. Je kunt makkelijk geneigd zijn om niet meer te bewegen, maar in beweging blijven is zowel goed voor jezelf als voor je baby. Daarnaast zorgt het ervoor dat je fit bent tijdens de bevalling waardoor je meer aankunt en draagt het ook bij aan een sneller herstel na de bevalling. Je kunt vaak al beginnen met de cursus vanaf 16 weken zwangerschap.

Wordt het vergoed? 
Check dit bij je zorgverzekering. Afhankelijk hoe je bent verzekerd wordt de cursus gedeeltelijk of volledig vergoed.

Is het wat voor jou?
Was je voor je zwangerschap al regelmatig in de sportschool te vinden of wil je wat fitter en sterker worden? Dan is deze cursus echt wat voor jou!

Volgende keer: Zwangerschapsyoga!