CineKid AppLab – handige tool voor ouders

Cinekid AppLabCineKid Applab is een super handige tool voor ons als ouders! Door een miljoenenaanbod aan kinder-apps heb ik soms simpelweg geen idee welke geschikt zijn. Dat moet anders dacht CineKid. Om ouders op weg te helpen is Cinekid AppLab ontwikkeld, een gratis app met een onafhankelijke selectie van veilige en kwalitatieve apps voor kinderen.

Groot kwaliteitsverschil apps
Ouders geven voorkeur aan gratis kinder-apps. Ook geven ouders hun kinderen de vrijheid zelfstandig apps te downloaden, als deze maar geen geld kosten. Er zit een ontzettend groot verschil in kwaliteit tussen gratis en betaalde apps. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met persoonsgegevens of aankopen vanuit de app. Bijna de helft van alle ouders is daarom wel bereid te betalen voor een app, als dit de veiligheid van de app garandeert, blijkt uit onderzoek van Tech and Play uit 2016.

Download bewust: 4 van de 10 apps zijn onveilig
Om kinderen te beschermen is het belangrijk dat onveilige apps geen kans krijgen. Mijn Kind Online bracht in 2014 het onderzoek ‘Kapers op de kust – over het kapen van persoonsgegevens door kinder-apps’ uit. Hieruit blijkt dat 4 op de 10 applicaties, waaronder veel kinder-apps, onveilig zijn. Cinekid AppLab kiest op zorgvuldige wijze alleen hoogkwalitatieve apps uit. Hierdoor krijgen veilige applicaties die de ontwikkeling van kinderen stimuleren de ruimte. Door bewust te downloaden, dragen ouders bij aan een veilige digitale wereld.

Ontwikkeling van kinderen voorop
Cinekid staat voor een evenwichtige ontwikkeling van het kind. Cinekid AppLab selecteert maandelijks de nieuwste en beste apps voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar. Ouders kunnen apps selecteren op leeftijd en categorieën als ‘bewegen’, ‘communiceren’, ‘gratis’, ‘knutselen’, ‘leren en weten’ en ‘puzzelen en denken’. Alle apps worden onafhankelijk beoordeeld en zijn allemaal voorzien van recensies en filmpjes.

Uiteraard hebben wij de de app getest en ik zie inderdaad dat de apps waar ik als ouder zeer tevreden over ben, er tussen staan. Het geeft me een goed gevoel om vanuit CineKid AppLab, apps te downloaden waarvan ik nu zeker weet dat het veilige apps zijn die mijn dochter helpen in haar ontwikkeling. Daarnaast is het ook nog eens overzichtelijk en handig in gebruik. Een aanrader voor alle ouders!

Meer weten? Bezoek dan de website van Stichting CineKid. De CineKid AppLab is te downloaden in de iTunes App Store of Google Play Store.

 

Beeldmateriaal en informatie afkomstig van Stichting CineKid