Welke zwangerschapscursus past bij jou? Deze keer: Zwangerschapsyoga!

IMG_2298Zoveel zwangerschapscursussen! Van ZwangerFit, tot zwemmen en yoga. Vanaf nu staat er elke maand een andere zwangerschapscursus “in the spotlight” zodat we je kunnen helpen met het maken van de keuze die het beste bij je past. Deze keer: Zwangerschapsyoga!

Wat is het?
Bewust en ontspannen met jezelf en je baby bezig zijn. Dat is zwangerschapsyoga! Zwanger zijn op zich is al pittig genoeg voor de meeste mama’s in spé. De oefeningen die je tijdens de yogales doet, helpen je om dichtbij jezelf te blijven, je bewust te worden van jezelf, je baby in je buik en wat er allemaal in je lijf gebeurd tijdens een zwangerschap. Bovenal helpt het je ontspannen! En wie wil dat nou niet…

Een les duurt vaak een uur en afhankelijk van de yogastudio bij jou in de buurt, kun je op ieder gewenst moment instromen. Het enige wat je nodig hebt is makkelijk zittende kleding en meestal wordt er aan je gevraagd een handdoek mee te nemen.

Zwangerschapsyoga wordt door heel het land gegeven. Vraag het je verloskundige of zoek via Google een cursus bij jou in de buurt.

Waarom is het leuk?
Wat mij zo aantrekt is de ontspanning die het brengt. Het maakt je bewust van je lichaam en bereidt je op een relaxte manier voor op de bevalling. Lekker even een uurtje voor jezelf en je baby in je buik!

Wordt het vergoed? 
Check dit bij je zorgverzekering. Afhankelijk hoe je bent verzekerd wordt de cursus gedeeltelijk of volledig vergoed.

Is het wat voor jou?
De oefeningen en yogaposes die je leert zijn licht en ontspannend, maar helpen je ook om sommige spiergroepen, zoals het bekken, te trainen. Weinig tot nooit gesport of ben je juist heel fit? Iedereen kan meedoen!

Volgende keer: HypnoBirthing!