Zwangerschapsupdate #3 / 18 – 24 weken

IMG_3606Het is alweer een tijdje geleden dat ik een zwangerschapsupdate heb geplaatst. Het werd weer eens tijd, want de tijd vliegt! De tijd vliegt zelfs zo hard dat ik mezelf nogal eens voorbij loop. M’n buik groeit goed en ik voel onze baby boy (ja ja, we krijgen een jongetje!) behoorlijk hard trappen! Wat is er de afgelopen weken verder allemaal gebeurd?

Week 18 tot 21
De 20 weken echo komt eraan! Zo spannend… Op één of andere manier ben ik hier toch zenuwachtig voor. Je loopt blij maar gespannen het ziekenhuis binnen en je hoopt een uur later natuurlijk blij en opgelucht naar buiten te lopen. Helaas is dit niet altijd zo vanzelfsprekend, want wat als er toch iets te zien is wat niet goed is? Gelukkig zijn we om 9 uur ’s ochtends al aan de beurt en is alles goed! Wat een opluchting… en we krijgen een jongetje! Wie had dat gedacht… Ik in elk geval niet, want ik was er heilig van overtuigd dat we weer een meisje zouden krijgen. Dat wordt dus alle roze kleertjes en babyspullen de deur uit en opnieuw gaan shoppen!

De misselijkheid en vermoeidheid zijn een stuk minder geworden en ook heb ik weer wat meer energie, dus ik ga positief de rest van m’n zwangerschap in!

Week 21 tot 24
Ik ben met zwangerschapsyoga begonnen. Wat een rust! Ik ga er na een lange werkdag met een gespannen buik en allerlei gedachten in m’n hoofd naartoe en kom er met een soepele buik en rust in m’n hoofd van terug. Ideaal! Ook weer erg leuk om met andere zwangere meiden samen te zijn en ervaringen te delen. Ik ga hier zeker mee door!

Ondertussen heeft mijn positieve mindset van de afgelopen weken helaas wat minder positieve vormen aangenomen. De misselijkheid en vermoeidheid is in één klap terug gekomen. Heel raar en ik snap ook niet waar het vandaan komt. Dat is ook de reden waarom het me wat minder vaak lukt om te bloggen. Ik slaap op mijn vrije woensdag en in het weekend gerust uren overdag en alles kost moeite. Voor niemand leuk en dit houd ik niet lang vol. Gelukkig heb ik een afspraak bij de verloskundige en ook zij ziet dat er iets moet veranderen. Ik krijg dus het advies om het rustiger aan te gaan doen. Gelukkig krijg ik thuis alle steun! Nu is het dus aan mij om de juiste balans en m’n rust te vinden. Dat is best een uitdaging! Gaat het me lukken? Ik vraag het mezelf af… Meer hierover in mijn volgende zwangerschapsupdate!

Liefs, Danielle