Zwangerschapsupdate #4 / 25 – 30 weken

IMG_2228Wat gaat de tijd snel deze keer! Zo telde ik bij mijn eerste zwangerschap de weken soms zelfs dagen af en nu vliegen de weken voorbij. Soms vergeet ik zelfs hoeveel weken ik zwanger ben!

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik nog steeds erg misselijk en moe was en het daarom wat rustiger aan moest doen. Wat flexibeler werken (gelukkig laat mijn baan het toe dat ik wat vaker thuis kan werken) en heel veel middagslaapjes, hebben ervoor gezorgd dat ik me wat beter voel. Toch blijft de misselijkheid aanwezig. Wat ik ook doe, het gaat niet weg! Ik heb de hoop dan ook opgegeven dat het überhaupt nog zal verdwijnen, dus het is nog even doorbijten.

De babykamer is in elk geval al klaar. Tenminste.. de “babykamer” tussen aanhalingstekens, want we staan ook nog eens op het punt om te verhuizen en daarom is onze slaapkamer tegelijkertijd de babykamer. Ruim 1,5 jaar geleden hebben we een nieuwbouwhuis gekocht, want na veel vertraging in november wordt opgeleverd. Laat ik nu net 3 december zijn uitgerekend, dus zowel de bevalling als het moment dat we willen verhuizen ligt erg dicht bij elkaar! En dan verhuizen we ook nog eens van Limburg terug naar het westen van het land. Een hele onderneming dus. We gaan er maar open minded in en zien wel hoe alles straks loopt. Ik heb tenslotte weinig invloed op wanneer en hoe de bevalling zal verlopen en het bewoonbaar maken van een nieuwbouwhuis staat ook bekend om allerlei verassingen die je van te voren niet verwacht. Wat we kunnen regelen hebben we geregeld, dus we gaan wel zien hoe het uitpakt! Met een beetje geluk vieren we straks kerst met z’n vieren in ons nieuwe huis. In elk geval geen stress… Tenminste, dat proberen we niet hebben ;-)

Verder nemen de bezoekjes aan de verloskundige nu in frequentie toe en krijg ik over 2 weken een groeiecho. Ben erg benieuwd! Ik heb het gevoel dat de baby best aan de flinke kant is in vergelijking tot Senna en hij ligt ook totaal anders. Ik hoop dat dit ook betekent dat hij lekker blijft zitten tot minimaal 37 weken en zich niet zoals Senna onverwachts met 35 weken aandient. Uiteraard meer daarover in mijn volgende blog!