Lekker naar buiten!

img_4149De herfst is na een heerlijke nazomer dan nu toch echt begonnen! Geen reden om binnen te blijven zitten, maar om lekker het bos in te gaan. Wat is er leuker dan samen zoeken naar kastanjes, bladeren, eikels, takjes en dennenappels. Wij gingen dus met het hele gezin op pad!

Met een opdracht van OERRR begonnen wij aan onze speurtocht door het bos. Verzamelen wat we maar konden vinden, zodat we ons eigen mini-museum konden maken. Laarzen aan en gaan! Senna ging al snel op zoek naar blaadjes, dennenappels, maar vooral eikels. Zoeken, oprapen, even het zand eraf blazen en hup, in de tas. Eenmaal weer thuis, verdeelden we onze vondsten over de vaasjes, labels erop en klaar was Senna’s mini-museum! Een super leuke opdracht voor de allerkleinsten.

Eigenlijk zouden we vaker de natuur in moeten gaan. Je kindje ziet en leert er van alles, kan rennen, klauteren en jij als ouder komt ook weer even tot rust. Zo kwamen we muizenholletjes tegen, een dam van takken in een beekje en paddestoelen. Lekker rennen door het zand en de vallende blaadjes. De herfst één van de mooiste seizoenen om naar buiten te gaan, dus zonde om binnen te blijven toch?

img_4148

Wat is OERRR? 
OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. Aan de hand van de uitdagende kaarten van OERRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken. In de herfstvakantie vinden de ING Wilde Buiten Dagen plaats, waar je bijvoorbeeld je mini-museum mag meenemen. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van OERRR.