Zwangerschapsupdate #5 / 31 – 35 weken

img_4440Woehoe! Ik heb eindelijk zwangerschapsverlof! Wat heb ik daar naar uitgekeken zeg… De afgelopen weken zijn echt omgevlogen. Ik hoop, nu ik verlof heb, wat bewuster van m’n zwangerschap te kunnen genieten de laatste weken.

De misselijkheid is eindelijk voorbij en daarvoor in de plaats zijn kramp in m’n kuiten en maagzuur voor in de plaats gekomen. Typische zwangerschapskwaaltjes die bij de laatste loodjes horen, dus ik neem het maar voor lief. Ben allang blij dat ik niet meer misselijk ben! Ik voel me op dit moment beter, dan dat ik me in de hele zwangerschap heb gevoeld. Omgekeerde wereld eigenlijk, want de meeste mama’s krijgen het aan het einde pittig.

Vorige week hebben we een groeiecho gehad. Onze baby boy ligt al helemaal ingedaald. We hopen niet dat dit betekent dat hij, net als Senna, te vroeg van zich laten horen. Spannend blijft het wel, omdat ik toch in m’n achterhoofd houd dat ik ieder moment kan gaan bevallen. Al kan het net zo goed zijn, dat hij lekker blijft zitten waar hij zit tot minimaal 37 weken. Laten we het hopen! Verder was de groeiecho goed! Lange benen, ver boven het gemiddelde, wat geen verrassing is met zo’n lange vader, maar verder liep hij qua groei prima op schema. Is toch weer een geruststelling! Aankomende vrijdag hebben we de liggingsecho, waar wordt gekeken of hij nog steeds netjes met zijn hoofdje naar beneden ligt, wat ik wel verwacht.

We zijn er in elk geval helemaal klaar voor! Van luiers en hydrofieldoeken tot gewassen kleertjes en een opgemaakt bedje: alles is ready. Daarnaast maken we ons klaar voor de verhuizing, want dat moet ook nog “even” gebeuren en daar komt altijd meer bij kijken dan je vooraf denkt. We gaan er maar vanuit dat alles op z’n pootjes terecht komt. Eerst nog maar even genieten van deze zwangerschap en de laatste weken samen met Senna zonder klein broertje erbij, want voor je het weet is het voorbij en dan zitten we weer vol in de luiers en gebroken nachten! ;-)