Wat een einde van 2016!

img_5265Het is even stil geweest op Mama’s & More. Er is in 1,5 maand zoveel gebeurd, dat ik de tijd niet heb kunnen vinden om te schrijven. Zo is 20 november ons lieve zoontje én broertje Quinn geboren en nog geen 4 weken later zijn we verhuisd van de ene naar de andere kant van het land. Best druk kan ik je vertellen…

Om maar bij het begin te beginnen! 2 weken voor dat ik ging bevallen begon “het” allemaal. Ik voelde me niet goed. Eigenlijk voelde ik me heel slecht, maar zo voelde het op dat moment niet. Ik was bijna 37 weken zwanger en hield vrij weinig binnen. Buikgriepje misschien? Ik leefde 2 weken lang op crackers, rijst en appelmoes (heel gevarieerd, I know). De verloskundige vertrouwde het niet en stuurde me door naar het ziekenhuis. M’n bloeddruk werd gemeten en mijn bloed en urine werd bekeken. Quinn had het nog wel naar zijn zin in m’n buik en de uitslagen van de testen waren niet schokkend, dus ik mocht naar huis. Toch moest ik 2 dagen later terugkomen voor dezelfde metingen. Die verliepen helaas minder goed! Ik moest in het ziekenhuis blijven en kreeg een infuus van 3 liter, want ik was aan het uitdrogen. Eigenlijk niet zo raar na al dat spugen, maar ik probeerde nog een beetje te ontkennen dat het niet goed met me ging. Vervolgens steeg mijn bloeddruk ook nog gigantisch! Toch mocht ik na 2 dagen ziekenhuis naar huis en moest ik de dag erna terugkomen. Was m’n bloeddruk te hoog, dan zou de baby op zondag 20 november geboren worden. Was m’n bloeddruk goed, dan mocht ik naar huis! Ik hoopte vooral op dat laatste, want ik wilde graag thuisbevallen. Jammer genoeg was m’n bloeddruk niet goed en dan zit er niks anders op dan bevallen voordat mama en baby in gevaar komen. M’n vliezen werden gebroken en de verloskundige vertelde dat we eerst een uurtje zouden afwachten en dat ik daarna een infuus met weeënopwekkers zou krijgen. Gelukkig was een infuus niet nodig, want 1,5 uur later was Quinn al geboren! Ik schrok er zelf van hoe snel het was gegaan en de heftigheid daarvan, maar thank god het was achter de rug en we hadden een gezonde zoon!

Dezelfde dag mochten we naar huis en de kraamhulp stond bijna direct op de stoep. Zo anders dan bij Senna, waar we de gehele kraamweek in het ziekenhuis hebben gelegen, heb ik echt genoten van een heerlijk rustige week met een super lieve en leuke kraamhulp! Natasja, als je dit leest, bedankt! Zie de overheerlijke fruithapjes hieronder die ik elke ochtend kreeg, ik mis ze nog ;-)

img_5190

Na de kraamweek was het ook gelijk gedaan met de rust, want de verhuizing zat er aan te komen! Dozen inpakken, van alles regelen en toch proberen om te rusten met Senna en Quinn waar het kon (bijna niet dus). Met hulp van onze lieve vrienden en familie, zaten we een week voor kerst in ons nieuwe huis! Afscheid nemen is niet mijn sterkste punt, zeker niet in combinatie met slaaptekort en alle hormonen die je er na je bevalling gratis bij krijgt, maar verassend genoeg ging het deze keer redelijk soepel. Misschien omdat ik te druk met Senna en Quinn was en ging het daarom langs me heen. Het enige waar wij allemaal echt moeite mee hadden was het afscheid van kinderopvang Koekoek, waar Senna met zoveel plezier bijna 3 jaar met alle liefde is opgevangen! We hadden geen betere opvang voor Senna kunnen wensen. Ze gaat de gezelligheid en haar erg vriendinnetjes missen. Sarai, heel erg bedankt!

Nu 2 weken later proberen we ons ritme te vinden en de laatste dingen is ons huis af te maken, zodat ons nieuwe huis straks echt ons thuis is. 2016 begon rustig, maar eindigde met een knaller! Wij gaan er in 2017 weer een mooi jaar van maken met veel leuke blogs (er valt tenslotte genoeg te schrijven met een peuter en baby in huis ;-) ). Bedankt dat jullie trouw bezoekjes brengen aan Mama’s & More en ik wens jullie allemaal een geweldig en gezond 2017!

Tot volgend jaar!

Liefs, Danielle

One thought on “Wat een einde van 2016!

  1. Wij zullen Senna ook erg missen….. wat fijn dat ze bijna 3 jaar bij ons is geweest. Het was n feest met haar. Veel plezier in jullie nieuwe huis! Groetjes uit Limburg! Sarai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *