Favoriete producten voor baby, peuter & mama

IMG_6055Nu we 2 kleintjes in huis hebben gebruiken we enorm veel luiers, luierdoekjes, crème, speelgoed en nog veel meer! Ondertussen heb ik heel wat producten geprobeerd en ben ik er achter gekomen wat (naar mijn mening) echt werkt en dat deel ik graag met jullie. Bij deze mijn top 5 favoriete producten voor baby, peuter en mama:

Dokter Leenarts
Lang, heel lang ben ik op zoek geweest naar “iets” voor de huid wat niet uitdroogt en geen gekke ingrediënten bevat. Sterk ruikende badproducten en lotions vol met ingrediënten waar ik nog nooit van gehoord heb, zijn nooit mijn favoriet geweest. Ik geloof gewoon niet dat het goed is voor zo’n teer baby en kinderhuidje. Voor mijn eigen huid eigenlijk ook niet! Toen Senna eczeem kreeg en er niet op te smeren viel tegen haar droge huid, kwam ik bij de droge huidzalf, douche- en badolie en huidolie van Dokter Leenarts uit. Pure producten waar alleen dat wat nodig is inzit. Ik ben het zelf ook gaan gebruiken en zowel Senna’s droge huid als die van mij werd weer zacht en soepel! Voor Quinn gebruik ik dit dus ook (er is ook een zalf voor babybilletjes te koop) en ik ben er van overtuigd dat het werkt! Neem zeker eens een kijkje op de website van Dokter Leenarts, waar je ook veel informatie kunt vinden over allerlei huidklachten en aandoeningen. Een aanrader!

Draagzak van Bondolino
Dit is echt een geweldige draagzak! Of meer een combinatie tussen een draagdoek en een draagzak. Geen moeilijke knopen en ook geen rare kliksystemen. Met één knoop “plak” je je baby in de perfecte kikkerhouding op je buik. Daarnaast is de drager zowel geschikt voor vaders als moeders en ook nog eens heel makkelijk te wassen (er zal namelijk vast wel een keer in gespuugd worden ;-) ).

Done by Deer Cozy Nest
Had ik dit maar ontdekt toen ik Senna kreeg! Ik ben zo’n moeder die haar baby graag dichtbij heeft, ook ’s nachts. Senna sliep naast me in bed (meer uit noodzaak vanwege verborgen reflux, want echt relaxt slapen was het niet) en ik wilde bij Quinn dat hij toch dichtbij was, dat ik makkelijk kon voeden in bed en geen honderden euro’s aan een co-sleeper hoefde uit te geven. Zo kwam ik bij de Cozy Nest uit. Super handig! Je kunt hem overal neerleggen, in bed, in het ledikant, op de bank of als je bij iemand op bezoek bent. Het is flexibel, van mooi materiaal en neemt weinig ruimte in. Je baby voelt zich geborgen, slaapt veilig en toch dichtbij.

Baby’s Only voetenzak
Ideaal! Een super warme en zachte voetenzak. Past in de maxicosi, maar ik gebruik hem ook om Quinn lekker warm in te leggen in bed of in de box. Zeker met dit koude weer is het een heerlijk ding om te gebruiken.

Last but not least, XL hydrofieldoeken
Hier kun je er niet genoeg van hebben! Ik gebruik ze om af te drogen, op te verschonen, in de box, in bed, om op te voeden, als dekentje en ga zo maar door! Je hebt ze van velen merken en in alle soorten en maten. Je kunt ze ook nog eens jaren gebruiken. Top!

Hopelijk heb je iets aan mijn tips! Dit artikel is overigens niet gesponsord, dus puur vanuit mijn eigen ervaring geschreven.