Hier maak je iedere kersverse mama blij mee

IMG_6192Net na de bevalling zit je als mama (en papa) in een (emotionele) rollercoaster! De emoties schieten alle kanten uit. Van super blij en gelukkig tot doodmoe en verdrietig. Familie en vrienden willen natuurlijk zo snel mogelijk jullie lieve kleintje in de armen sluiten en komen het liefst direct op kraambezoek. Voordeel daarvan is dat ze natuurlijk ook een kraamcadeau meenemen, maar waar maak je jullie als kersverse mama (en papa) nou echt blij mee?

Babykleding in een maatje groter
Maatje 50 en 56 is meestal al volop aanwezig in de kledingkast! Graag een maatje (of een paar maatjes) groter, zodat er alvast een “voorraadje” voor straks is.

(Heel veel) eten
Oh wat was ik blij als iemand voor mij carpaccio meenam! Dit had ik zo gemist tijdens mijn zwangerschap. Maar ook maaltijden die op te warmen zijn, zodat je avonds niet hoeft te koken of een lekkere reep chocola doen het erg goed.

Sieraad met initialen
Als je er van houdt is een kettinkje of armbandje met de initialen van jullie kindje(s) echt een prachtig cadeau.

Poetsen, poetsen, poetsen…
Zolang de kraamverzorgster er is, is het huis super schoon en opgeruimd, maar zodra ze de deur achter zich heeft getrokken komt de rommel weer net zo snel terug als dat het eruit ging. Ideaal als iemand die op kraambezoek komt direct even de stofzuiger door het huis haalt of de vaat wegwerkt.

Een klein cadeautje voor de grote broer of zus
Kleine moeite, maar het is zoveel waard! Voor de grote broer of zus is het echt even wennen om in ene niet meer alle aandacht van papa en mama te krijgen. Een kleinigheidje doet wonderen, zo voelen ze zich niet vergeten. Een stickervelletje of iets anders kleins is al voldoende.

Een verse bos bloemen
Je brengt heel wat uurtjes in huis door, dus dan is het heerlijk om een verse bos bloemen in huis te hebben!

Tijdschriften, een boek of een Netflix abonnement
Eigenlijk vanwege dezelfde reden als waarom bloemen zo fijn zijn om te krijgen. In de spaarzame momentjes voor jezelf (of tijdens nachtvoedingen en regeldagen) is het fijn om even met iets anders dan voedingen, luiers en slaapjes bezig te zijn.

Waar was jij blij mee tijdens jouw kraamtijd? Laat het weten door een reactie achter te laten. We zijn benieuwd!