Lekker aan het werk!

IMG_9499
Of je nu een thuisblijfmoeder of werkende moeder bent, voor beiden is wat te zeggen. Ik ben zelf een werkende moeder, waar ik eerlijk gezegd best trots op ben. Ik zag er als een berg tegenop om na mijn zwangerschapsverlof weer te gaan werken, maar eigenlijk is het me alles meegevallen. Het brengt me naast “money in the bank“, nog veel meer! Waarom is het eigenlijk zo lekker om te werken als moeder?

De gezellige collega’s!
Toch wel één van de belangrijkste vind ik. Je ziet je collega’s doorgaans vaker dan je beste vrienden en ze weten vaak heel erg veel van je. Soms te veel… ;-) Ze zien het wanneer je niet lekker in je vel zit of gestrest bent en peppen je vervolgens op, ze brengen je koffie en thee, je bereikt elke dag samen weer een nieuw doel en je praat vaak honderduit over van alles en nog wat. Leuke collega’s zijn echt een aanwinst, maken je werk een stuk leuker en verrijken je sociale netwerk!

Je leert elke dag weer wat nieuws
Elke dag maak je weer nieuwe dingen mee op het werk, wat je sterker maakt. Alle ervaringen die je op het werk opdoet, brengen je iets. Of het nu gaat om het leren zeggen van “nee”, te delegeren of om te ervaren hoe het is om je grenzen te verleggen, je ontwikkelt je dagelijks. Zelf ben ik nu bijvoorbeeld weer een Masterclass communicatie aan het volgen wat me weer nieuwe inzichten en inspiratie geeft.

De afwisseling!
Van mama zijn naar business babe, de afwisseling houd je scherp. Je benut zo als je talenten als vrouw. Dit is trouwens een van de redenen waarom wij onze website “Mama’s & More” hebben genoemd, je bent namelijk méér dan alleen moeder.

Je werk geeft rust…
En zo ervaar ik het echt! Op je werk is het uiteraard ook druk, het houdt je in elk geval lekker bezig, maar na de zoveelste gebroken nacht of vijfde driftbui voor 8 uur ’s ochtends, ben ik soms best blij dat ik even iets anders mag gaan doen. Vooral de autoritjes naar mijn werk ervaar ik als pure ontspanning. Muziekje op (ik durf het bijna niet te zeggen, maar Justin Bieber is op dit moment favoriet, yes.. I am a Belieber) en je hebt even rust tot je op je werk aankomt.

Money, money, money!
Dat er elke maand een mooi bedrag op je rekening gestort wordt als beloning voor je harde werk is ook fijn toch?

Waarom ben jij een werkende moeder? Ik hoor het graag! Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

2 thoughts on “Lekker aan het werk!

 1. Ik ben een thuisblijfmoeder, maar ben wel werkende moeder geweest.
  Het was alleen bij ons kiezen uit twee uiterste, óf 40 uur per week werken (inclusief 1,5 uur reizen per dag) of thuis blijven. Ik vond het heerlijk om te werken, even niet alleen maar ‘mama’ zijn, maar mijn kinderen gaven aan dat ze me misten en dat ze me nooit zagen. En dat klopt. Gelukkig zitten wij in een situatie dat ik thuis kan blijven, en was de keuze voor mij makkelijk gemaakt, het geluk van de kinderen voor alles.

  1. Hoi Birgit,
   Bedankt voor je reactie. Fijn dat je situatie het toelaat thuis te blijven voor je kinderen. Zoals je zelf al zegt blijven zij altijd nummer 1!
   Groet,
   Mama’s & More

Comments are closed.