Positief blijven! You got this mommy ;-)

IMG_3346Vandaag was het zo’n dag… Een dag waarin alles anders liep dan gepland. Je herkent het vast: mama ziek, dochter ziek, kinderopvang afzeggen, vergaderingen op het werk verplaatsen en proberen uit te rusten voor zover dat lukt. Dit zijn van die dagen dat je om 10 uur ’s ochtends al het gevoel hebt dat het 10 uur ’s avonds is en je je afvraagt hoe je de dag doorkomt. Een dag dat het even tegenzit en het lastig is om positief te blijven!

Nu ik in bed lig met een kop thee, m’n laptop opengeklapt en met een vrolijk trappelend babytje in m’n buik, kan ik alles weer relativeren en ben ik weer relaxt… Wel nog steeds snipverkouden, dat dan weer wel ;-) Hoe dan ook, een beetje relativeren in dit soort onverwachte situaties helps a lot! Daarom 3 keer “omdenken als je mama bent”:

Jij denkt: Help, ik ziek, kind ziek… Hoe krijg ik dat geregeld met m’n werk! Alle vergaderingen en afspraken die ik heb gepland, deadlines = regelrechte stress!
Je kunt beter denken: Who cares. Ze kunnen echt wel een dagje zonder mij. Zo werd ik aan het einde van de dag door mijn collega gebeld dat alles op rolletjes was verlopen. Ik had de over mijzelf afgeroepen stress, dus beter achterwege kunnen laten.

Jij denkt: Kind ziek, lijkt iets beter te gaan.. Oh nee, toch niet! Koorts is weg, koorts komt terug… wel of niet de huisarts bellen?
In dit geval kun je beter doen dan denken: De huisarts bellen en even overleggen met de arts zelf of de assisente kan totaal geen kwaad. Ze kunnen op afstand vaak al inschatten of het de moeite is om naar het spreekuur te komen of dat het allemaal wel meevalt. Niets is vervelender dan een ziek kindje thuis die nog niet kan aangeven wat er aan de hand is en jij je steeds afvraagt of het nu wel of niet goed gaat! Gewoon bellen dus. Ik heb vandaag dus niet de huisarts gebeld en me zo ongeveer ieder half uur afgevraagd of ik nu wel of toch maar niet zou bellen. Niet slim dus…

Jij denkt: Ik trek het niet meer, waarom is het ook alweer leuk om moeder te zijn?
Je kunt beter denken: Het moederschap gaat met ups & downs en over het algemeen is het super mooi om moeder te zijn (toch?)!

Soms zit het inderdaad een beetje tegen, maar al met al helpt een relaxte en positieve mindset je de dag door! Ik ga dit soort baaldagen voortaan met andere gedachten in, daar wordt uiteindelijk iedereen blijer van ;-)