Waarom het best relaxed is een working mom te zijn

IMG_9052Ik zag er als een berg (zo hoog als de Mount Everest!) tegenop om weer te gaan werken na mijn zwangerschapsverlof. Ook al maakte ik dit “proces” voor de 2e keer mee, het voelde niet makkelijker dan de 1e keer. En hier had ik nog wel zo op gehoopt! Ik kon me gewoon niet voorstellen dat er moeders zijn die aan het einde van hun zwangerschapsverlof blij zijn dat ze weer mogen werken. Met lood in m’n schoenen stapte ik in de auto op weg naar kantoor. Eenmaal onderweg ebte m’n verdrietige gevoel beetje bij beetje weg en na een paar dikke knuffels van m’n collega’s, was ik stiekem toch wel blij om weer back in business te zijn.

En toen realiseerde ik me dat thuisblijven met kids 24/7 keihard werken is, zonder pauze. Elke moeder weet, ook al heb je het gigantisch druk op je werk, er zijn van die momenten op je werk dat je blij bent dat je een working mom bent, en wel hierom:

 #1 De trein/autorit naar je werk alleen al kun je ombouwen tot feestje
Geen K3, Jokie & Jet of Juf Roos, maar gewoon je eigen favoriete playlist aan en gaan!

#2 Rustig koffie drinken en lunchen
Je kunt je kopje koffie op “normale hoogte” laten staan, zonder te hoeven roepen: “pas op heet!” Ook hebben je collega’s niet de behoefte om hun lunch gepresenteerd als een vliegtuig op een gekleurd lepeltje hun mond in te zien vliegen. Kunnen ze prima zelf ;-) en dus heb je even me-time.

#3 Alleen naar het toilet
Dat is toch complete luxe! Geen baby met verlatingsangst die niet wil dat mama uit het zicht verdwijnt en dus meegaat, of een peuter die vraagt: “Mama, wat ben je aan het doen? Plassen of …..”. Juist ja.

#4 Even geen babypraat
Vergaderingen zijn in eens een verademing! Geen gesprekken over luiers, groentehapjes, eerste woordjes, noem het maar op, maar een gewoon volwassen gesprek. Best wel eens fijn!

 #5 Thuiskomen is zoveel leuker!
Na een dag werken is niets leuker dan de voordeur te openen en vanuit de huiskamer te horen: “Mama is thuis!” gevolgd door heel veel kusjes en knuffels. Daar kan niks tegenop!